Affirmaties Affirmaties zijn boodschappen die je in gedachten of hardop uitspreekt. Je zou er eens op moeten letten dat je eigenlijk de hele dag door affirmaties gebruikt. Dit kunnen boodschappen aan jezelf zijn maar ook bijvoorbeeld aan je kinderen. Heel vaak gebruiken we affirmaties negatief. Ik hoor zelf steeds mijn moeder nog zeggen: "wat heb je toch altijd pech" of "jij bent stil en verlegen".  Natuurlijk kon ze er niets aan doen. Een tijdlang ben ik boos geweest om wat ik zo als kind mee kreeg, maar ik wil ervan uitgaan dat mijn ouders met de beste bedoelingen met mij om zijn gegaan. Eigenlijk weet ik wel zeker dat dit zo was. Wel zijn dit soort affirmaties heel lang bij mij gebleven en zijn ze er nog. Als ik in de spiegel kijk dan zeg ik meestal niet iets aardigs tegen mezelf en dat is zacht uitgedrukt erg jammer. Affirmaties zijn namelijk ook overtuigngen waar je naar gaat leven, dat weet ik intussen wel zeker. Een tijdje geleden schreef ik een blog over de monsterstemmen in het hoofd van mijn zoontje en ik was diep geroerd toen ik hoorde hoe mijn woorden overgenomen waren door een moeder die ik ken om een hele speciale situatie uit te leggen aan haar kind. Als moeder weet ik het dus wel hoe om te gaan met de monstertjes van mijn kinderen, nu mijn eigen monstertjes nog ..

Toen ik vorig jaar begon met het maken van mijn InJeKracht-illustraties voor Lieverdeliefste schreef ik korte zinnetjes op mijn tekeningen die postief geformuleerd zijn en met ik beginnen. Ik was me toen eigenlijk helemaal niet echt bewust dat dit affirmaties zijn. Het enige wat ik toen voelde is mijn wens om kinderen in hun kracht te zetten vanuit zichzelf. Om kinderen vanuit hun binnenste te helpen met ervaren dat zij er toe doen, dat ze er mogen zijn. En dan niet omdat wij als volwassenen ze een compliment geven maar omdat ze zichzelf dat compliment gunnen.

Meestal gebruiken we affirmaties dus negatief maar als je dit eens vaker bewust positief doet dan zul je waarschijnlijk merken dat je je manier van denken over jezelf kunt veranderen en daarmee ook je leven.

Toen mijn zoontje begreep dat het de monsterstemmetjes in zijn hoofd waren die hem vertelden dat hij iets niet kon en dat dit eigenlijk zijn eigen gedachten waren, begreep hij onmiddelijk dat hij het negatieve kon omdenken in positieve gedachten. Want als je denkt dat je iets kunt dan trek je als het ware de energie naar je toe om het te kunnen. Net zo goed als het omgekeerde ook waar is. Als je denkt dat iets toch niet gaat luken dan lukt het ook niet.

Een tijdje geleden maakte iemand mij pijnlijk duidelijk dat ik soms die self-fulfilling prophecy heb als het om mijn onderneming gaat. Ik kreeg binnen de netwerkgroep waarin ik zit de kans om een vraag te stellen aan een coach die ook innerlijke boodschappen kan lezen. Ik weet niet meer exact wat ik vroeg maar ik weet nog wel haar antwoord en dat was dat ik Lieverdeliefste eigenlijk al had opgegeven en dat klopte als een bus. Toen deze boodschap als een baksteen bij mij binnenkwam besefte ik ook dat ik mijn InJeKracht illustraties ook mede voor mijzelf maak. Nadat bijgekomen was van die baksteen ben ik ook meer bewust gebruik gaan maken van positieve affirmaties. Ik ben er nog lang niet maar ik merk wel dat het werkt. Ik voel me positiever en lichter. En ik weet ook dat als mijn dag eens donker is en ik mezelf ik de "ik kan niks" modus zet, ik dit mag voelen en dat dit meestal betekent dat er een "ik kan alles" periode volgt. 

Dus ga je met me mee op affirmatie reis ? 
Ik bedenk op dit moment hele mooie dingen waar onze kinderen en jij en ik ons nog positiever mee kunen gaan voelen.

Wil je mee reizen in deze ontwikeling dan kan dat op verschillende manieren.
Op het blog zal ik regelmatig posten over het verloop van mijn ontdekkingstocht.
Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden dan kun je je op deze pagina inschrijven voor de Lieverdeliefste-Post (nieuwsbrief) of Lieverdeliefste gaan volgen op Facebook, Instagram of Pinterest.

Op Facebook heb ik een speciale groep voor Lieverdeliefste-InJeKracht. Ik zoek jou daar als je wilt meekijken en meedenken. Ik zou het fijn vinden om je daar te ontmoeten als je gewoon affiniteit hebt met de combinatie van affirmatie en mijn illustratie, als je een ouder bent die zijn kinderen de kracht van affirmaties gunt, als je een leerkracht of een kindercoach bent die het interessant vindt om mee te denken, als je kinderyoga of mindfullnes-leerkracht bent en iets ziet in mijn werk.

Ik kan het niet alleen en dat is geen negatieve affirmatie, nee wacht ... ik zeg het anders ...

Ik ben goed in wat ik doe maar samen hebben we nog meer kracht!

Ik zou het dus fijn vinden om je ergens op mijn reis tegen te komen.
  Karien Kupers     03-04-2018 12:43     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.