Cadeautjes voor Juf en Meester die pas echt leuk zijn om te geven!

Cadeautjes voor Juf en Meester die pas echt leuk zijn om te geven!


Toen ik het plan opvatte om dit blog te schrijven had ik nog niet in de gaten dat mijn drie rollen hierin samen komen. Ik ben moeder, ik ben leerkracht en ik ben illustrator van onder andere cadeautjes voor juffen en meesters.

Over smaak valt niet te twisten. Dat is natuurlijk duidelijk maar wat ik in dit blog ga proberen is een aantal cadeautjes te laten zien met betekenis. Een cadeautje waarmee je echt iets kunt zeggen tegen de juf of meester van jouw kind.

Als leerkracht ...

Geef mij maar een hand en een klein woordje van afscheid aan het eind van het schooljaar. Ik krijg tenslotte voor mijn werk betaald en een gekocht extraatje vind ik echt helemaal niet nodig. Mijn mooiste beloning is als ik het hele jaar door het gevoel heb dat jij en ik elkaar als mens waarderen en dat we samen zorgen voor het allerbelangrijkste in jouw leven: jouw kind.

Als moeder ...

begrijp ik dat je de leerkracht van je kind toch graag iets wilt geven, vooral als je gevoel bij hem of haar goed was. Ik zelf durf dat soms persoonlijk niet zo goed te zeggen (introvert en een beetje verlegen, ja nog steeds) maar ik kan het wel uitdrukken in geschreven woord. Dat is dus wat ik de afgelopen jaren zelf heb gedaan. Ik schreef een kaart en drukte hierop mijn gevoel uit naar de leerkracht. Van mijn man weet ik dat ik hiermee raak zat. Ik was zelf aan het werk toen de juf van mijn kinderen de boodschap las maar mijn man zag hem binnen komen. En dat is wat ik ook echt graag wil want als moeder zie ik dat leerkracht zijn meer is dan een betaalde baan en vind ik dat de band die hij of zij heeft met jouw kind nog belangrijker is dan de leerstof die overgebracht wordt. Wij hebben het geluk dat we dit al meerdere jaren achter elkaar vinden bij de juffen van onze kinderen en ik ben daar gewoon erg dankbaar voor.

Dat is dus de reden dat ik mij persoonlijk soms wel eens irriteer aan de periode die komen gaat. De aanloop naar de zomervakantie wordt de laatste jaren door de commercie (en daar hoor ik nu zelf bij ook nog) goed benut om hun cadeautjes voor juf of meester te verkopen. Nogmaals, over smaak valt niet te twisten en ik kijk gegeven paarden niet graag in de bek wat ik zie ook het gebaar en de moeite die iemand neemt om speciaal voor jou iets te kopen als leerkracht ... Toch heb ik als persoon "last" van alle potjes met "het zit d'rop" of de tassen met "fan-TAS-tische juf", de chocolade of de zeepjes ... hartstikke lief bedoeld maar het zegt eigenlijk erg weining over de de band die je met elkaar had tijdens het schooljaar. 

Als ondernemer ...

Daarom dus .... Voor de mensen die dit met mij mee-voelen. Zocht ik een aantal mooie cadeautjes voor juf of meester die ik zelf met gevoel en betekenins zou willen weggeven. Of dit nu lief, grappig of ontroerend is ... Ik zie er iets moois in. Graag zet ik deze dingen (inclusief iets van mijzelf) voor jou op een rijtje.
 

Apetrots


Bij "Durf te stempelen" vind je stempels met vele maten en afbeeldingen. Ik ben al een "ouwe" juf. En ik kan me ook nog goed herinneren dat ik vroeger veel vaker stempels gebruikte dan nu. Nu zijn het toch snel de vluchtige velletjes stickers die je pakt. Toch vind ik een stempel voor de kinderen wel heel erg leuk. Zeker als deze ook nog iets zegt! Je kunt de stempel inkleuren en je kunt er met je juf of meester over praten. Waarom was hij of zij trots op jou ? En ben jij dat ook op jezelf ? Geef je een mooie stempel aan juf of meester dan blijf je in zijn of haar herinnering iedere keer als hij of zij jouw stempel gebruikt. Een lief kaartje erbij (gemaakt met de stempel) waarop je kind kan vertellen waarom hij of zij zo apetrots is op zichzelf en op zijn juf of meester maakt het natuurijk echt heel erg speciaal!

Deze en nog veel meer mooie stempels vind je bij Durf te Stempelen.
 

Tekstbord


Een mooie tekst voor de juf of meester is naturlijk een prachtig cadeau. Zeker als je dat wat je geeft ook in zijn of haar klas  zo ervaren hebt. Het tekstbord wat ik vond is gemaakt in samenwerking met Kindercoaching Op Eigen Kracht. Dat vind ik mooi!  Deze tekst is anders dan alle andere teksten en is gebaseerd op de Mindset theorie. Alles wordt op een positieve en motiverende manier benaderd. Echt heel erg mooi!

Dit mooie bord  waarvan je de bovenste regel nog kunt aanpassen vind je bij Tekstborden Enzo.
 
 

Groeien


Juffen en meesters laten kinderen groeien ... Of nee ... dat is niet precies zoals ik het zie ... Juffen en meesters helpen kinderen om te groeien. Ik geloof er heilig in dat een kind het grootste stuk van zijn eigen groei gewoon helemaal zelf kan. Daar zou ik best eens een blog over kunnen schrijven! Groeien dus! Ik vond de groeiconfetti van Studio HIPP zo symbolisch mooi dat ik het hier echt heel graag wil noemen. Deze groeiconfetti is een doosje gevuld met confetti gemaakt van groeipapier, recycled papier met kleine bloemzaadjes erin. Het doosje is voorzien van de tekst "Bedankt Juf dat je me liet groeien" of voor de meesters "Bedankt Meester dat je me liet groeien". Als het papier wordt geplant groeien er na zes tot acht weken veldbloemenuit! Ik vind het werkelijk prachtig!Deze mooie symbolische groeiconfetti vind je bij Studio HIPP.
 

Gesprekskaarten Executieve Functies

Grote kans dat als je dit leest als ouder en leerkracht, je erover gaat denken om deze set voor jezelf aan te schaffen. Een set kaarten die je kunt gebruiken om met kinderen in gesprek te gaan is natuurlijk altijd heel erg fijn. Ik deel deze kaartenset  omdat ik dit soort kaartensets een hele mooie aanvulling vind op ons onderwijs.  Executieve functies zijn 11 vaardigheden die je nodig hebt om te kunnen slagen in het leven: op school, in je werk, in relatie tot anderen, in je persoonlijke leven. De kaartenset heeft vele mogelijkheden. Als je interesse hebt staat op de website van Leren Leren Schiedam een hele mooie uitleg. Wanneer je weet dat de leerkracht van jouw kind interesse heeft in het voeren van gesprekken met kinderen is het echt het overwegen waard om met een aantal ouders de koppen bij elkaar te steken om deze leerkracht een blijvend cadeau te geven dat van waaarde is voor alle kinderen die hij of zij nog in de klas gaat ontvangen.Informatie over deze mooie kaartenset vind je bij Leren leren Schiedam.
 


Illustratie


Vorig jaar gaf ik zelf deze illustratie aan de leerkracht van mijn kinderen. Ik maakte een sprekend portret en schreef daarbij wat ik zo in haar waardeerde. Beide leerkrachten vonden het echt een heel fijn cadeau en iedere keer als ik de school binnen wandel zie ik de portretten nog hangen. Naast dat je dus in het portret echt je waardering voor de persoon uit kunt spreken kan het ook een leuke aanvulling zijn voor de aankleding van de school. En tja .. ook al weet ik dat ik mijzelf hiermee in de vingers zou kunnen snijden .... Als je dit portret niet door mij laat maken ... Hoel leuk is het dan om dit door je eigen kind te laten doen! Ik geef je graag een paar tips hoe je dit samen kunt aanpakken. Mail me gerust!Je vindt meer informatie over deze illustratie op mijn website: Lieverdeliefste
 

Juf en Meesters Notities


Als juf of meester heb je veel te onthouden en ook veel te noteren. Als je dat doet dan kun je dat maar beter op een leuk notitieblok doen. Toen ik deze zag van Irmadammekes zag ik ook gelijkenis met een ontwerp van mijzelf waar ik mee bezig ben. Ze hebben wel wat van elkaar weg! Grappig is dat! Maar dat van mij is nog niet helemaal klaar en deze is ontzettend leuk, dus vandaar dat ik dit fijne blok ook graag een plekje geef in mijn overzicht. Als je zo'n notitie blok cadeau geeft dan geef je in mijn ogen eigenlijk de onderliggende boodschap mee dat je de juf of meester "ziet". Dat je ziet dat leerkracht zijn een "druk bestaan" is met soms grote groepen kinderen en veel te doen en te onthouden! Lief dus om dit aan juf of meester cadeau te doen. Enne .. dan misschien blad 1 alvast invullen met een lief berichtje en de tekening laten inkleuren door de kleine gever ?Je bent overtuigd ? Deze leuke blokken (en meer) koop je bij Irmadammekes.
 

Een boom in de klas


Toen ik deze boom zag was is gelijk onder de indruk. Hij is niet alleen mooi maar je kunt er als leerkracht ook heel veel mee. Dit is ook echt een cadeau dat je met de hele klas zou kunnen geven. Ik zie het al voor me hoe ieder kind er zijn of haar eigen tekening in hangt met een lief briefje op de achterkant (grappig want daar heb ik kaartjes voor die hier wel heel mooi bij zouden passen...). Deze mooie houten boom is maar liefst 70 cm hoog! Het lijkt mij een echte aanwinst voor in ieder klaslokaal! Beleef bijvoorbeeld de seizoenen en feesten met de kinderen! In de lente kunnen de leerlingen bloemen knutselen en kijk hoe vrolijk de boom in bloei staat. Hang er rond de feestdagen lampjes in en met sinterklaas pakjes. Zo krijgt de boom een speciaal plekje in de klas waar je als groep iedere keer weer bij samen kunt komen!

Wil je meer weten over deze mooie boom? Kijk dan op de website van Hout en Plezier.

 

Hart


Als je mijn illustraties kent dan weet de dat ik heel graag met hartjes werk. Ik viel als een blok voor de hartjes die ik hier laat zien en niet in de laatste plaats door de prachtige beschrijving die erbij staat in de webwinkel waar je deze mooie sleutelhangers kunt kopen. Ga snel kijken naar de beschrijving, dan raak je vast net zo overtuigd van de waarde van dit hart voor juf of meester als ik!Je vindt deze mooie harten in de winkel van Girly Stuff.
 

Affirmatie - Posters

Als illustrator heb ik een missie. Mijn missie is om een groot aantal kinderkamers, woonkamers, coachingspraktijken en basisscholen van mijn "affirmeren met kinderen" posters te voorzien. Dit zijn posters met een illustratie en positieve affirmaties. Kort uitgelegd zijn dat korte complimenten voor jezelf. Als je weet dat de leerkracht van jouw kind er goed in is om hen in hun waarde te laten en om het zelfbeeld van kinderen te versterken, dan zijn deze posters echt iets moois voor zijn of haar klas. Ik verkoop ze in meerdere formaten en prijsklassen en er zijn ook ansichtkaarten van te vestellen (hoe mooi zou het zijn als leerkrachten in plaats van de standaard kaartjes een kaartje van betekenis kunnen geven aan een kind uit hun groep).Als je interesse gewekt is kun je hier een kijkje nemen bij de grote poster die je op de afbeelding ziet en hier voor een setje ansichtkaarten.
 


Met een glimlach naar school


Nu gaat juf of meester natuurlijk iedere dag al met een glimlach naar school ...  Met deze mok kun je dit fijne gevoel nog een beetje versterken. Zo wordt meester of juf als hij of zij in alle vroegte naar school komt om voorbereidingen te treffen voor de dag begroet met een glimlach zodra hij of zij het klaslokaal binnen stapt. En ook tijdens het doen van de administratie of na een pittig 10-minuten gesprek (natuurlijk niet met jou!) is er altijd iemand die nog even naar juf of meester lacht of een denkbeeldige knipoog geeft! Is dit iets voor de leerkracht van jouw kind ? Kijk dan snel bij Live Life Happy.
 

Onbeschrijfelijk


Ik moest al lachen toen ik de beschrijving las bij deit leuke cadeautje: "Het is bijna weer tijd voor al die juf en meester cadeautjes. Zoek je iets origineels naast al die gietertjes, zeeppompjes en handvegers? Dan hebben wij iets leuks."
Dit stond op de website van dit onbeschrijfelijk leuke cadeautje. Wil jij juf of meester verrassen omdat hij of zij altijd geniale creatieve ideetjes heeft voor de klas ? Dan is dit setje echt iets voor hem of haar. Een leerkracht is namelijk ook maar een mens en kan al die genialiteit soms niet allemaal onthouden ... Zie hier de oplossing!Dit leuke setje krijg je ingepakt in huis via Blitzycrafts.

 

Alle kleuren van de regenboog


Nog meer hartjes in alle kleuren van de regenboog. Soms zegt een hart meer dan 1000 woorden. Deze hartjes worden gemaakt in een leeratelier in Arnhem. En aangezien ik zelf een "Arnhems-Meisje" ben vond ik dat een link naar deze mooie sleutelhangers niet mocht ontbreken in dit blog.Je kunt jouw juf of meester een hart onder de riem steken via Ips & Moor.
 

Juweel van een juf


Heeft jouw kind een juweel van een juf en houdt zij van sieraden? Wat zou het dan toch lief zijn als alle kinderen samen een blijvende herinnering aan hun juf geven. 
Erlinde van Jewels With Flair was zelf leerkracht en werkt nu fulltime aan haar sieraden. Om heel eerlijk te zijn is dit ook mijn doel, hoe leuk ik het ook vind om juf te zijn! Vandaar dus dat ik de mooie website van Erlinde graag toevoeg aan mijn blog.Heel veel keuze voor jouw juweel van een juf vind je bij Jewels with Flair.
 

Humor!


Ik houd van lachen, ook op mijn werk. Lachen relativeert en soms is dat nodig! Toen ik dit boekje zag kwam ik even niet meer bij van het lachen. De tekst dekt namelijk regelmatig de lading van mijn beroep. Zo begin ik iedere ochtend met een net en opgeruimd bureau ... Maar als je op een schooldag zo ongeveer 25x de tekst uitspreekt: leg dat maar even op mijn tafel ... tsja ... je begrijpt! Uiteraard is dat de enige chaos die er heerst in basisschool - klassen ... haha ...
Ja toch juffen en meesters ?!Bij superheldenshop (en dat is een juf of meester soms toch wel een beetje) vind je deze en nog veel meer leuke dingen voor juffen en meesters!
 

Digitaal


En last but nog least nog een keer iets uit mijn eigen Tekeningenwinkel. Zoals gezegd vind ik als leerkracht een groot cadeau echt niet nodig. Wat ik wel heel erg leuk vind is als je je kinderen erbij betrekt als je iets wilt geven aan hun leerkracht. Eigenlijk begint het met de vraag of een kind wel iets wil geven aan het einde van het schooljaar. Zo niet ? Dan kun je het zelf doen maar ik zou het ook helemaal niet raar vinden om deze keuze te respecteren. Zo ja, dan komt de vraag of het iets wordt wat kant en klaar uit de winkel komt of dat je kind graag zelf iets wil maken. En bij een combinatie van beide ... dan zit je met mijn digitale download voor de juf of meester helemaal goed. Op blad 1 kan het kind zijn lieve (en / of kritische) woorden aan de leerkracht kwijt en is er ruimte voor een leuke tekening. Blad 2 is een To-Do lijst voor de leerkracht met ruimte voor aantekeningen en ideetjes.Leuk ? Klik dan hier voor je meester en hier voor je juf.
 

Dit blog was bedoeld voor jou als je toch iets wilt kopen voor de leerkracht aan het einde van het schooljaar. Dit blog was bedoeld voor jou als je dit net iets specialer wilt laten zijn dan de zeepjes, de potjes drop, de roosjes of de handvegers ...
Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren en weet je nog iets veel mooiers ? Laat het mij dan weten in de reacties! dat mag met link!
 
  Karien Kupers     11-05-2019 11:52     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Gosia -  14-05-2019

Hele handige blog met heel veel om uit te kiezen. We hebben hier nog een aantal jaren bssisschool voor ons, kunnen we elk jasr raadplegen.