Karien en Lennon
Karien en Lennon
Het bos in ons dorp.
Het bos in ons dorp.
Tarwegras kweken voor in de slowjuicer.
Tarwegras kweken voor in de slowjuicer.
Brownies van zwarte bonen.
Brownies van zwarte bonen.
Liam, toen twee jaar, met een ijsje.
Liam, toen twee jaar, met een ijsje.
Onze tuin
Onze tuin
Mijn naam is Karien Kupers. Ik ben mama van twee heerlijke jongens van vijf en zeven die toevallig ook erg van tekenen en knutselen houden... Ik woon met mijn gezin (inclusief twee katten) net over de grens in Duitsland. Thuis kook ik graag (vegetarisch en liefst gezond maar soms gewoon zondig lekker) en werk in mijn moestuin die ik dit jaar voor het eerst heb aangeplant (en ooooh wat maak ik nog veel fouten). Verder houd ik erg van quotes (die zie je, al dan niet zelf geschreven, ook terug in mijn wenskaarten) en ben dol op vintage (ben zelf inmiddels ook behoorlijk vintage...). Lieverdeliefste bestaat eigenlijk al heel lang maar heeft wel verschillende namen gehad. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik het nooit helemaal heb durven doorzetten met mijn tekenkunsten. Ik hou van tekenen en dan vooral van het maken van illustraties. In mijn illustraties zie je mijn energie van het moment erg terug. Ik schets nauwelijks, ik heb een plaatje in mijn hoofd wat ik op papier zet. Als ik op de computer teken werk ik nog meer intuïtief, ik kan mezelf hier ook helemaal in verliezen en de tijd vergeten (en daarmee ook het huishouden ...). Waarom ik nu wel doorzet ? Ik werk als leerkracht in het basisonderwijs in groep 1/2 ... een heerlijk beroep en toch ben ik begin 2017 overwerkt geraakt. Mijn uitvallen heeft me laten nadenken over mijn echte motivaties in het leven ... wat wil ik, wat kan ik en waarom zou ik door te twijfelen over mijn tekenwerk mijn dromen laten varen .... "life is too short" ... Zelf tekenen en tekenen met anderen geeft mij energie en inspiratie. Hoe meer ik er weer mee bezig ben, hoe meer ik leer over mezelf en hoe ik mijn onzekerheid over wat ik kan mag omzetten in positieve gedachten over mijn werk. Ik hoor terug dat mijn werk dit ook uitstraalt bij anderen en dat is wat ik graag wil ... geraakt worden en jou raken met mijn illustraties ...
"In je kracht"
"In je kracht"
Met mijn illustraties wil ik namelijk niet alleen tekenen maar ook iets BE-tekenen. Ik houd van de diepere laag in mijn illustraties. Als ik teken dan hoop ik dat ik bij jou als kijker even je hart mag aanraken. Of dat nu is met een lach, een moment van ontroering of een traan ...

In 2018 wil ik (naast mijn andere tekenwerk) twee missies verder uitwerken. Het is mijn bedoeling dat er in 2018 een kaartenserie onstaat die kinderen (van alle leeftijden) kan helpen in hun kracht te komen of te blijven. Hierbij komen tekst en afbeelding samen. Twee kaarten uit deze serie zijn er al en de derde is in de maak. Hierboven zie je mijn vriendjes Vosje en Muis. In mijn blog, maar ook op facebook, instagram en in de Lieverdeliefste-Post (nieuwsbrief) houd ik je op de hoogte van de ontwikkeling van mijn "In je Kracht - Kaarten" 
"Wolkenkind"
"Wolkenkind"
Toen ik vorig jaar net begon met mijn tekenkracht te hervinden voelde ik ook heel sterk de behoefte iets te doen voor mensen die moeten leven met een verlies. In 2018 ga ik ervoor zorgen dat ook dit gevoel op papier verder uitgewerkt wordt. Vorig jaar maakte ik een afbeelding voor mensen die een kindje zijn verloren. Het gedichtje erbij sprong als het ware ineens op papier waarna de ilustratie ontstond. Ik was geroerd door de mooie reacties en het is mijn grote wens om ook hier meer mee te kunnen doen in 2018.
Schilderen met knikkers.
Schilderen met knikkers.
Verwondering.
Verwondering.
Kijk, de knikker glanst!
Kijk, de knikker glanst!

Verder combineer ik in 2018 ik mijn liefde voor kunst en het werken met kinderen  (en kind zijn is een ruim begrip toch?!) in workshops, kunstlessen en kinderfeestjes. En natuurlijk blijf ik ook gewoon bezig met mijn oude liefdes: het ontwerpen van (geboorte)kaarten, illustraties voor prentenboeken (misschien wel mijn eigen boek dat al heel lang op de plank ligt) en het maken illustratieve logo's.

Lekker veel plannen en dromen dus, maar niet voor niets staat boven de Thuis-Pagina van mijn website:

"Droom, wens en doe wat je het lieverdeliefste doet!"


Liefs,
Karien