Gratis Download,  Gratis Downloads,  Kalenders

Affirmatie Landschap Juni 2024

Voor jou vandaag opnieuw weer het nieuwste affirmatie-landschap.

Maar misschien denk jij … waarom affirmaties en wat zijn affirmaties eigenlijk? 

Affirmaties zijn positieve uitspraken of zinnen die kinderen (en ook jouw innerlijk kind) kunnen helpen bij:

Het opbouwen van hun zelfvertrouwen, het ontwikkelen van een positieve mindset en het bevorderen van een gezonde emotionele ontwikkeling. Dat wil zeggen … als het gaat om positieve affirmaties zoals op het landschap hierboven. 

Negatieve affirmaties die je jezelf vertelt als je innerlijke criticus aan gaat doen juist het tegengestelde. Dus heb jij of je kind wel eens last van deze innerlijke criticus (dat nare stemmetje in je hoofd) dan kan juist het bewust gebruiken van positieve gedachten je helpen om je innerlijke criticus wat meer naar achteren te dringen. 

Een mooi voorbeeld hiervan is het zinnetje: ik kan het niet … Dat kan in heel veel gevallen hartstikke waar zijn als je dit tegen jezelf zegt. Toch is het maar de vraag of het écht zo is! Heb je het wel eens geprobeerd? Ben je er als eens aan begonnen? Je kunt dus voor jezelf het zinnetje “ik kan het niet” eens omzetten in “ik kan het nóg niet” of “ik probeer het eerst een aantal keren om te voelen hoe ik iets vind” of “ik begin er gewoon aan en dan leer ik het vanzelf” of “ik zie foutjes als leermomenten”.

Zo kun je natuurlijk elke kritiek die je aan jezelf geeft ook omdraaien naar iets positiefs. En ik stel voor dat jij hier deze week eens mee bezig gaat als je daartoe de behoefte voelt. Hiervoor schrijf je eerst die gedachte op die jouw innerlijke criticus regelmatig aan jou vertelt. Vervolgens schrijf je hier minimaal 5 gedachten bij die dit positief omdraaien zoals in het voorbeeld hierboven …

Het affirmatie-landschap wat je hierboven ziet kun je ook voor jezelf downloaden via de links hieronder.
Vind je het fijn om hiermee bezig te zijn en waardeer je dit landschap? Deel het dan eens op je socials of schrijf een kleine review hieronder. Alvast dank je wel hiervoor!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.