Illustratie Beschermengel
Blog

Vandaag ben ik dankbaar

Dankbaarheid voelen maakt gelukkiger. Door iedere dag even stil te staan bij de kleine en grote dingen waar je blij van wordt voel je je meer tevreden over jezelf en over je leven.
 
Deze week ben ik dankbaar voor veel dingen. Als ik er nu eentje zou moeten noemen dan is het vooral dat mijn zoontje Liam afgelopen zondag, de dag dat hij 8 jaar werd … toch als een fijne dag kon zien …
 
Ik zeg toch want er gebeurde namelijk iets heel heftigs met hem. Toen zijn beste vriendje kwam feliciteren met zijn zusjes vroegen ze of ze even mochten spelen in het parkje achter ons. Dat parkje is veilig dus zowel ik als vriendjes moeder vonden dat prima. We zijn beiden niet de gemakkelijkste in “loslaten” maar dit kon prima … dachten we …
Niet veel later kwam R. Huilend de tuin weer in. Ze was gestoken door een wesp. Vanaf dat moment leek de tijd stil te staan en beleefden we het uur dat volgde als in een waas. Een paar tellen later kwam Liam gillend achter R. aan. Ik zag een wesp in zijn haar. Ook hij was of bang of gestoken. Snel bleek dat het dit laatste was. Ik zag een steek en nog een en nog een en nog een. Het leek maar niet op te houden … Liam gilde van de pijn. Ik sneed een ui, pakte een doekje met azijn, pakte het zuigertje terwijl mijn man steek op steek vond. Liam was vorig jaar al eens gestoken en beek toen niet allergisch maar nu met al die plekken … We waren bang. Mijn man huilt nooit … dat kan hij maar moeilijk maar nu brak hij … dat jongetje had zoveel pijn … Dat mijn man huilde betekende dat ik helder moest blijven. Ik heb Liam meegenomen in de auto naar de dokterspost die op ongeveer een kwartier rijden is. Hij zat naar voren in de auto. Later bleek vanwege de pijn in zijn achterhoofd en in zijn rug maar ik was bang dat hij zou flauwvallen. Hij gilde en als hij dat even niet deed werd ik bang dat hij weg zou raken. Ik bleef daarom maar tegen hem praten en vragen of hij nog even iets kon zeggen en vertelde hem dat huilen echt mocht …
 
Eenmaal in de dokterspost brak ik ook bijna. Een strenge receptioniste zei ferm dat ik nu kalm moest blijven. Goed zo! Dat had ik nodig. Ze vroeg de belangrijkste dingen die ze weten moest en maakten gelijk ruimte voor ons bij de dokter. Zo ontzettend lief! De dokter stelde ons gerust. Liam kreeg een zalfje en pilletjes tegen de reactie die het gif kon hebben. De rustige stem van de dokter kalmeerde ons. Eenmaal buiten de behandelkamer kwamen mijn man en Lennon ook binnen. We hebben met z’n vieren zitten huilen. Uiteindelijk kwamen we op 15 steken waarvan de paar in zijn achterhoofd het pijnlijkst waren.
Aan Lennon merkte ik dat hij zich onzichtbaar wilde maken. Ik heb hem toen heel bewust ook bij me genomen en begon hem te troosten omdat ik zag dat hij dit nodig had. Toen kon hij ook huilen.
 
Iemand vroeg me na de korte versie van dit verhaal of we konden reguleren daarna … Ze appte mij toevallig de dag erna en ik vertelde haar een stukje van het verhaal. Ik denk dat ze bedoelde of we weer tot onszelf konden komen? … Dat weet ik niet helemaal zeker eerlijk gezegd. De jongens wel. Dat wil zeggen .. Liam heeft daarna nog geen wesp in zijn buurt gehad dus ik weet niet hoe hij gaat reageren maar hij durfde wel heel snel weer buiten te spelen. Ik merk dat ik zelf heel erg het gevoel bij me houd van wat er had kunnen gebeuren. Dat vind ik lastig maar ik accepteer het. Ook dat zal slijten en ik probeer de dankbaarheid te laten overheersen. Dankbaar dat er geen ernstige reactie was op de wespensteken, dankbaar dat ik bij machte was om de keuze te maken om gelijk naar de arts te rijden, dankbaar dat R. (het vriendinnetje) buiten de schrik om ook in orde was, dankbaar dat we als gezin onze emotie kwijt konden, ook op een openbare plek. Dankbaar dat we de kinderen de volgende dag hebben thuisgehouden van school om zo de gemiste verjaardags-uren in te halen, dankbaar dat ik Liam op diezelfde avond al zag genieten van zijn tweede portie bananenijs (dat mogen ze anders nooit …) en dankbaar dat hij het fijn vond dat ik die nacht bij hem sliep.
 
En vooral dankbaar dat alles goed is afgelopen! …
 
(De afbeelding is een persoonlijke beschermengel. Ik kan er ook eentje voor jou maken als je wilt. Tijdens mijn zomervakantie maak ik er graag een paar en mag je er eentje bestellen met korting)
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.